Opłata za posiłki
- Opłatę za posiłki należy wnosić za cały miesiąc z góry do dnia 27-go miesiąca poprzedzającego dany miesiąc.
- Koszt obiadu wydawanego w stołówce szkolnej wynosi: dla ucznia – 5 zł
- dla dziecka na podstawie decyzji przyznanej przez MOPS – w wysokości rzeczywistego jednostkowego kosztu posiłku wyliczonego dla naszej placówki
- dla pracownika szkoły – w wysokości rzeczywistego jednostkowego kosztu posiłku wyliczonego dla naszej placówki
- Opłaty można dokonywać wyłącznie na rachunek bankowy. Należy wysłać intendentowi potwierdzenie przelewu na adres: stolowka@sp11katowice.pl.
- W tytule opłat należy umieścić imię i nazwisko dziecka oraz ,za który miesiąc dokonuje się wpłaty (transakcje bankowe są widoczne z opóźnieniem na rachunku szkoły)
- Wymagane jest potwierdzenie wpłaty za obiady mailem lub kopii przelewu
OPŁATA ZA OBIADY
kwota za obiady wynosi:
KOSZT OBIADU DLA UCZNIA – 5zł
KOSZT OBIADU DLA PRACOWNIKA –8,35zł
Opłata za obiady w miesiącu :PAŹDZIERNIK wynosi: 110ZŁ
22 dni obiadowe x 5zł (bez dnia 14.10.2025-Dzień Nauczyciela)
90zł -(18 dni obiadowych) wpłata dla dzieci wyjeżdżających do Anglii,korzystających z obiadów
OPŁATY NALEŻY DOKONAĆ W TERMINIE DO 27.09.2025
PROSZĘ O PRZESŁANIE POTWIERDZENIA ZAPŁATY NA ADRES STOŁÓWKI
stolowka@sp11katowice.pl
Odsetki za opłacenie po terminie należności za obiady naliczane będą na podstawie art.Kodeksu cywilnego w ustawowej wysokości – 14,50%
Uwaga!!!
Wpłaty za obiady należy dokonywać na dotychczasowy rachunek bankowy, numer konta bez zmian:
PKO BP 85 1020 2313 0000 3402 0515 7013
Podstawa prawna
Podstawa prawna
Zarządzenie dyrektora szkoły
Zasady organizacyjne
- Stołówka szkolna jest miejscem przeznaczonym wyłącznie do spożywania posiłków.
- Za porządek w stołówce odpowiadają: intendent, wyznaczony pracownik obsługi, dyżurujący nauczyciel.
- Na tablicy ogłoszeń intendent wywiesza aktualny jadłospis na cały tydzień.
Wydawanie posiłków
Obiady wydawane są dla :
- Uczniów wnoszących opłaty indywidualne
- Uczniów, których dożywianie finansuje MOPS i sponsorzy
- Pracowników administracji , nauczycieli,którzy opłacili posiłek
Godziny w których wydawane są posiłki: 11.30 – 13.30
Przerwy obiadowe:
11.30 – 11.45
12.30 – 12.45
13.30-13.45
Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek. Zabrania się pobytu w pomieszczeniach stołówki osobom nie spożywającym posiłków, w tym również rodzicom uczniów.
Z obiadów korzysta tylko osoba, która ma opłacone posiłki.
Zasady korzystania ze stołówki:
- Posiłki należy spożywać w sposób kulturalny w spokoju i ciszy.
- Na przerwach obiadowych uczniowie ustawiają się w kolejce przed stołówką.
- Uczniowie posiadający długie włosy zobowiązani są do ich wiązania.
- Przed miejscem, gdzie wydawane są obiady mogą znajdować się najwyżej trzy osoby.
- Zupy uczniom kl. I podaje nauczyciel. Drugie danie i kompot uczniowie odbierają sami i przenoszą do stolika.
- Po zjedzeniu obiadu uczniowie odnoszą puste talerze do miejsca „zwrot naczyń”.
- W trakcie konsumpcji obowiązuje kulturalne zachowanie.
- Podczas obiadu nad porządkiem i bezpieczeństwem uczniów czuwają dyżurujący nauczyciele oraz intendent
- Wszelkie uszkodzenia i nieprawidłowości zauważone podczas konsumpcji należy natychmiast zgłaszać nauczycielowi pełniącemu dyżur.
Zasady zwrotu opłaty za niewykorzystane obiady
- Nieobecność na obiadach należy zgłosić intendentowi stolowka@sp11katowice.pl
- Rodzic zobligowany jest do podania numeru konta na który zwrot ma być przekazany.
- Zwroty przekazywane na rachunek bankowy po zakończeniu miesiąca .
- W przypadku planowanej nieobecności należy zgłosić ten fakt do godz 9.00,jeżeli zwrot dotyczy tego dnia
- Nieobecność na obiadach zgłasza tylko i wyłącznie rodzic/opiekun dziecka
Jadłospis
Uwaga: Wykaz alergenów występujących w produktach: gluten, soja, jaja, mleko, ryby, seler, gorczyca, nasiona sezamu, orzechy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: oregano, ziele angielskie, liść laurowy,bazylia, zioła prowansalskie,pieprz,majeranek ,lubczyk,sól, seler, cukier, papryka,
JADŁOSPIS 06-10.10.2025
PONIEDZIAŁEK
ZUPA.KREM.Z.GRZANKAMI
(masło,włoszczyzna,ziemniaki,groch.łuskany,przypr.warzywna ,grzanki,m.pszenna,jaja,śmietana.30%)
PANKEJKI
(jagody,cukier,mąka.pszenna,jaja,mleko,śmietana.18%,jogurt)
HERBATA.MIĘTOWA
WTOREK
ZUPA.KOPERKOWA
(ryż,włoszczyzna,koperek.zielony,przypr.warzywna,porcje.rosołowe)
KOTLET.DROBIOWY.PANIEROWANY
(filet.z.kurczaka,b.tarta,czosnek,przypr.warzywna,olej,sól,jaja,mleko,przypr.do.kurczaka)
ZIEMNIAKI(masło.sól)
MIZERIA(ogórek.zielony,śmietatana.18%,jogurt,koperek)
KOMPOT.WIELOOWOCOWY
ŚRODA
ZUPA.JARZYNOWA
(ziemniaki,włoszczyzna,drób,przypr.warzywna,kalafior,pietruszka.zielona,śmietana.30%)
FASOLKA.PO.BRETOŃSKU
(boczek,kiełbasa,cebula,m.pszenna,konc.pomidorowy,pomidory,passata,olej,przypr.warzywna)
BUŁKA(m.pszenna,jaja,mleko,drożdże)
WODA.NIEGAZOWANA.Z.CYTRYNĄ
CZWARTEK
ZUPA.OGÓRKOWA (mięso.drób,ogórki.kwaszone,ziemniaki,czosnek,przypr.warzywana śmietana.30%,koperek)
SPAGHETTI (mięso.wieprzowe,marchew,por,passata,konc.pomidorowy,pomidory makaron,jaja,m.pszenna,czosnek. przypr.warzywna,cebula,bazylia,oregano,ser.żółty,masło)
DZIKI SOK(jabłko ,pomarańcza,seler.naciowy)
PIĄTEK
ZUPA.Z.FASOLKĄ.SZPARAGOWĄ
(fasolka.szparagowa,ziemniaki,śmietana.30%,pietr.zielona,przypr.warzywna,włoszczyzna,mięso.drób)
FILET.RYBNY.PANIEROWANY
(miruna,jaja,mąka.pszenna,przypr.warzywna,olej,jajka,b.tarta)
ZIEMNIAKI(masło,sól)
SURÓWKA.Z.MARCHWI.I.OGÓRKÓW.KWASZONYCH (ogórki.kwaszone,marchew,pietr.zielona,cebula)
WODA NIEGAZOWANA Z CYTRYNĄ
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE