Opłata za posiłki
- Opłatę za posiłki należy wnosić za cały miesiąc z góry do dnia 27-go miesiąca poprzedzającego dany miesiąc.
- Koszt obiadu wydawanego w stołówce szkolnej wynosi: dla ucznia – 5 zł
- dla dziecka na podstawie decyzji przyznanej przez MOPS – w wysokości rzeczywistego jednostkowego kosztu posiłku wyliczonego dla naszej placówki
- dla pracownika szkoły – w wysokości rzeczywistego jednostkowego kosztu posiłku wyliczonego dla naszej placówki
- Opłaty można dokonywać wyłącznie na rachunek bankowy. Należy wysłać intendentowi potwierdzenie przelewu na adres: stolowka@sp11katowice.pl.
- W tytule opłat należy umieścić imię i nazwisko dziecka oraz ,za który miesiąc dokonuje się wpłaty (transakcje bankowe są widoczne z opóźnieniem na rachunku szkoły)
- Wymagane jest potwierdzenie wpłaty za obiady mailem lub kopii przelewu
OPŁATA ZA OBIADY
kwota za obiady wynosi:
KOSZT OBIADU DLA UCZNIA – 5zł
KOSZT OBIADU DLA PRACOWNIKA –8,35zł
Opłata za obiady w miesiącu maju wynosi:
70zł -14 dni obiadowych
(2,12-16,30.05-wolne od zajęć dydaktycznych-stołówka nie wydaje posiłków)
OPŁATY NALEŻY DOKONAĆ W TERMINIE DO 27.04.2025
PROSZĘ O PRZESŁANIE POTWIERDZENIA ZAPŁATY NA ADRES STOŁÓWKI
stolowka@sp11katowice.pl
Odsetki za opłacenie po terminie należności za obiady naliczane będą na podstawie art.Kodeksu cywilnego w ustawowej wysokości – 14,50%
Uwaga!!!
Wpłaty za obiady należy dokonywać na dotychczasowy rachunek bankowy, numer konta bez zmian:
PKO BP 85 1020 2313 0000 3402 0515 7013
Podstawa prawna
Podstawa prawna
Zarządzenie dyrektora szkoły
Zasady organizacyjne
- Stołówka szkolna jest miejscem przeznaczonym wyłącznie do spożywania posiłków.
- Za porządek w stołówce odpowiadają: intendent, wyznaczony pracownik obsługi, dyżurujący nauczyciel.
- Na tablicy ogłoszeń intendent wywiesza aktualny jadłospis na cały tydzień.
Wydawanie posiłków
Obiady wydawane są dla :
- Uczniów wnoszących opłaty indywidualne
- Uczniów, których dożywianie finansuje MOPS i sponsorzy
- Pracowników administracji , nauczycieli,którzy opłacili posiłek
Godziny w których wydawane są posiłki: 11.30 – 13.30
Przerwy obiadowe:
11.30 – 11.45
12.30 – 12.45
13.30-13.45
Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek. Zabrania się pobytu w pomieszczeniach stołówki osobom nie spożywającym posiłków, w tym również rodzicom uczniów.
Z obiadów korzysta tylko osoba, która ma opłacone posiłki.
Zasady korzystania ze stołówki:
- Posiłki należy spożywać w sposób kulturalny w spokoju i ciszy.
- Na przerwach obiadowych uczniowie ustawiają się w kolejce przed stołówką.
- Uczniowie posiadający długie włosy zobowiązani są do ich wiązania.
- Przed miejscem, gdzie wydawane są obiady mogą znajdować się najwyżej trzy osoby.
- Zupy uczniom kl. I podaje nauczyciel. Drugie danie i kompot uczniowie odbierają sami i przenoszą do stolika.
- Po zjedzeniu obiadu uczniowie odnoszą puste talerze do miejsca „zwrot naczyń”.
- W trakcie konsumpcji obowiązuje kulturalne zachowanie.
- Podczas obiadu nad porządkiem i bezpieczeństwem uczniów czuwają dyżurujący nauczyciele oraz intendent
- Wszelkie uszkodzenia i nieprawidłowości zauważone podczas konsumpcji należy natychmiast zgłaszać nauczycielowi pełniącemu dyżur.
Zasady zwrotu opłaty za niewykorzystane obiady
- Nieobecność na obiadach należy zgłosić intendentowi stolowka@sp11katowice.pl
- Rodzic zobligowany jest do podania numeru konta na który zwrot ma być przekazany.
- Zwroty przekazywane na rachunek bankowy po zakończeniu miesiąca .
- W przypadku planowanej nieobecności należy zgłosić ten fakt do godz 9.00,jeżeli zwrot dotyczy tego dnia
Jadłospis
Uwaga: Wykaz alergenów występujących w produktach: gluten, soja, jaja, mleko, ryby, seler, gorczyca, nasiona sezamu, orzechy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: oregano, ziele angielskie, liść laurowy,bazylia, zioła prowansalskie,pieprz,majeranek ,lubczyk,sól, seler, cukier, papryka,
JADŁOSPIS 14-16.04.2025
PONIEDZIAŁEK
ZUPA KREM Z GRZANKAMI
(masło,,seler,marchew,por,ziemniaki,pietruszka korzeń dynia,jaja,mąka pszenna,mleko,grzanki,przypr.warzywna)
PANKEJKI
(mąka pszenna,jajka,mleko,jagody,śmietana 18%,jogurt naturalny)
HERBATA OWOCOWA
WTOREK
ROSÓŁ DROBIOWY Z MAKARONEM
(drób,marchew,seler,pietruszka korzeń,pietruszka zielona,jaja,mleko mąka pszenna,por ,przypr.warzywna)
PAPRYKARZ Z KURCZAKA
(filet z kurczaka,masło,mąka pszenna,papryka wędzona ,papryka czerwona przyprawa warzywna,cebula,czosnek,sól)
RYŻ
OGÓREK KONSERWOWY
KOMPOT TRUSKAWKOWY
ŚRODA
ŻUREK
(boczek,kiełbasa,ziemniaki,przyprawa warzywna,pieczarki,cebula,czosnek)
PYZY ZIEMNIACZANE Z MIĘSEM
(jaja,olej,mięso wieprzowe,mąka pszenna,cebula,sól,pieprz czarny,czosnek,przyprawa warzywna)
WODA NIEGAZOWANA Z CYTRYNĄ
CZWARTEK
PIĄTEK
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE