Opłata za posiłki
- Opłatę za posiłki należy wnosić za cały miesiąc z góry do dnia 27-go miesiąca poprzedzającego dany miesiąc.
- Koszt obiadu wydawanego w stołówce szkolnej wynosi: dla ucznia – 5 zł
- dla dziecka na podstawie decyzji przyznanej przez MOPS – w wysokości rzeczywistego jednostkowego kosztu posiłku wyliczonego dla naszej placówki
- dla pracownika szkoły – w wysokości rzeczywistego jednostkowego kosztu posiłku wyliczonego dla naszej placówki
- Opłaty można dokonywać wyłącznie na rachunek bankowy. Należy wysłać intendentowi potwierdzenie przelewu na adres: stolowka@sp11katowice.pl.
- W tytule opłat należy umieścić imię i nazwisko dziecka oraz ,za który miesiąc dokonuje się wpłaty (transakcje bankowe są widoczne z opóźnieniem na rachunku szkoły)
- Wymagane jest potwierdzenie wpłaty za obiady mailem lub kopii przelewu
OPŁATA ZA OBIADY
kwota za obiady wynosi:
KOSZT OBIADU DLA UCZNIA – 5zł
KOSZT OBIADU DLA PRACOWNIKA –8,35zł
Opłata za obiady w miesiącu maju wynosi:
70zł -14 dni obiadowych
(2,12-16,30.05-wolne od zajęć dydaktycznych-stołówka nie wydaje posiłków)
OPŁATY NALEŻY DOKONAĆ W TERMINIE DO 27.04.2025
PROSZĘ O PRZESŁANIE POTWIERDZENIA ZAPŁATY NA ADRES STOŁÓWKI
stolowka@sp11katowice.pl
Odsetki za opłacenie po terminie należności za obiady naliczane będą na podstawie art.Kodeksu cywilnego w ustawowej wysokości – 14,50%
Uwaga!!!
Wpłaty za obiady należy dokonywać na dotychczasowy rachunek bankowy, numer konta bez zmian:
PKO BP 85 1020 2313 0000 3402 0515 7013
Podstawa prawna
Podstawa prawna
Zarządzenie dyrektora szkoły
Zasady organizacyjne
- Stołówka szkolna jest miejscem przeznaczonym wyłącznie do spożywania posiłków.
- Za porządek w stołówce odpowiadają: intendent, wyznaczony pracownik obsługi, dyżurujący nauczyciel.
- Na tablicy ogłoszeń intendent wywiesza aktualny jadłospis na cały tydzień.
Wydawanie posiłków
Obiady wydawane są dla :
- Uczniów wnoszących opłaty indywidualne
- Uczniów, których dożywianie finansuje MOPS i sponsorzy
- Pracowników administracji , nauczycieli,którzy opłacili posiłek
Godziny w których wydawane są posiłki: 11.30 – 13.30
Przerwy obiadowe:
11.30 – 11.45
12.30 – 12.45
13.30-13.45
Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek. Zabrania się pobytu w pomieszczeniach stołówki osobom nie spożywającym posiłków, w tym również rodzicom uczniów.
Z obiadów korzysta tylko osoba, która ma opłacone posiłki.
Zasady korzystania ze stołówki:
- Posiłki należy spożywać w sposób kulturalny w spokoju i ciszy.
- Na przerwach obiadowych uczniowie ustawiają się w kolejce przed stołówką.
- Uczniowie posiadający długie włosy zobowiązani są do ich wiązania.
- Przed miejscem, gdzie wydawane są obiady mogą znajdować się najwyżej trzy osoby.
- Zupy uczniom kl. I podaje nauczyciel. Drugie danie i kompot uczniowie odbierają sami i przenoszą do stolika.
- Po zjedzeniu obiadu uczniowie odnoszą puste talerze do miejsca „zwrot naczyń”.
- W trakcie konsumpcji obowiązuje kulturalne zachowanie.
- Podczas obiadu nad porządkiem i bezpieczeństwem uczniów czuwają dyżurujący nauczyciele oraz intendent
- Wszelkie uszkodzenia i nieprawidłowości zauważone podczas konsumpcji należy natychmiast zgłaszać nauczycielowi pełniącemu dyżur.
Zasady zwrotu opłaty za niewykorzystane obiady
- Nieobecność na obiadach należy zgłosić intendentowi stolowka@sp11katowice.pl
- Rodzic zobligowany jest do podania numeru konta na który zwrot ma być przekazany.
- Zwroty przekazywane na rachunek bankowy po zakończeniu miesiąca .
- W przypadku planowanej nieobecności należy zgłosić ten fakt do godz 9.00,jeżeli zwrot dotyczy tego dnia
Jadłospis
Uwaga: Wykaz alergenów występujących w produktach: gluten, soja, jaja, mleko, ryby, seler, gorczyca, nasiona sezamu, orzechy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: oregano, ziele angielskie, liść laurowy,bazylia, zioła prowansalskie,pieprz,majeranek ,lubczyk,sól, seler, cukier, papryka,
JADŁOSPIS 19-23.05.2025
PONIEDZIAŁEK
ZUPA KREM Z GRZANKAMI (masło,włoszczyzna,groch łuskany jaja,mąka pszenna,mleko,grzanki,przypr.warzywna)
KLUSKI NA PARZE
(mąka pszenna,jajka,mleko,drożdże,jogurt naturalny,śmietana 18%,cukier wanilinowy,truskawki,cukier)
HERBATA OWOCOWA
WTOREK
ZUPA KALAFIOROWA Z KASZĄ MANNĄ
(drób,włoszczyzna,pietruszka zielona,kalafior,przypr.warzywna,kasza manna)
PAŁKA Z KURCZAKA Z PIECA
(drób,olej,przyprawa warzywna,papryka,przypr.do kurczaka)
ZIEMNIAKI
WARZYWA RUSTYKALNE (marchew,fasola,groszek zielony,kalarepa,brokuł)
KOMPOT WIŚNIOWY
ŚRODA
ROSÓŁ Z RYŻEM
(drób,przyprawa warzywna,włoszczyzna,ryż,pietruszka zielona)
FASOLKA PO BRETOŃSKU (fasola jaś,sól,pieprz czarny,czosnek ,przyprawa warzywna,kiełbasa,boczek ,majeranek bułka pszenna,passata,koncentrat pomidorowy)
WODA NIEGAZOWANA Z CYTRYNĄ
CZWARTEK
ZUPA OGÓRKOWA
(drób,przyprawa warzywna,włoszczyzna,ziemniaki ogórek kwaszony,śmietana 30%,koperek zielony)
MAKARON MIĘSNO -WARZYWNY W SOSIE ŚMIETANOWYM
(makaron,szpinak,jaja,drób,brokuł,śmietana 30%,czosnek,cebula,mąka pszenna)
DZIKI SOK ( jabłko,cytryna,ogórek zielony,szpinak)
PIĄTEK
ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM
(drób,przyprawa warzywna,włoszczyzna,makaron,jaja,mąka pszenna ,śmietana 30%,pietruszka zielona)
FILET RYBNY PANIEROWANY(miruna,b.tarta,jaja,olej,przypr.do ryb)
ZIEMNIAKI masło,sól)
SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ (marchew,kapusta biała,cebulka zielona,cebula,majonez)
WODA NIEGAZOWANA Z CYTRYNĄ
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE