Stołówka

Opłata za posiłki

  1. Opłatę za posiłki należy wnosić za cały miesiąc z góry do dnia 27-go miesiąca poprzedzającego dany miesiąc.
  2. Koszt obiadu wydawanego w stołówce szkolnej wynosi: dla ucznia – 5 zł
  3. dla dziecka na podstawie decyzji przyznanej przez MOPS – w wysokości rzeczywistego jednostkowego kosztu posiłku wyliczonego dla naszej placówki
  4. dla pracownika szkoły – w wysokości rzeczywistego jednostkowego kosztu posiłku wyliczonego dla naszej placówki
  5. Opłaty można dokonywać wyłącznie na rachunek bankowy.   Należy wysłać intendentowi potwierdzenie przelewu na adres: stolowka@sp11katowice.pl.
  6. W tytule opłat należy umieścić imię i nazwisko dziecka oraz ,za który  miesiąc dokonuje się wpłaty (transakcje bankowe są widoczne z opóźnieniem na rachunku szkoły)
  7. Wymagane jest potwierdzenie wpłaty za obiady mailem lub kopii przelewu

OPŁATA ZA OBIADY

kwota za obiady wynosi:

KOSZT OBIADU DLA UCZNIA – 5zł

KOSZT OBIADU DLA PRACOWNIKA –8,35zł

Opłata za obiady w miesiącu maju wynosi:

70zł -14 dni obiadowych

(2,12-16,30.05-wolne od zajęć dydaktycznych-stołówka nie wydaje posiłków)

OPŁATY NALEŻY DOKONAĆ W TERMINIE DO 27.04.2025

PROSZĘ O PRZESŁANIE POTWIERDZENIA ZAPŁATY NA ADRES STOŁÓWKI

stolowka@sp11katowice.pl

Odsetki za opłacenie po terminie należności za obiady naliczane będą na podstawie art.Kodeksu cywilnego w ustawowej wysokości – 14,50%

Uwaga!!!

Wpłaty za obiady należy dokonywać na dotychczasowy rachunek bankowy, numer konta bez zmian:
PKO BP 85 1020 2313 0000 3402 0515 7013

Podstawa prawna

Podstawa prawna

Zarządzenie dyrektora szkoły

Zasady organizacyjne

  1. Stołówka szkolna jest miejscem przeznaczonym wyłącznie do spożywania posiłków.
  2. Za porządek w stołówce odpowiadają: intendent, wyznaczony pracownik obsługi, dyżurujący nauczyciel.
  3. Na tablicy ogłoszeń intendent wywiesza aktualny jadłospis na cały tydzień.

Wydawanie posiłków

Obiady wydawane są dla :

  • Uczniów wnoszących opłaty indywidualne
  • Uczniów, których dożywianie finansuje MOPS i sponsorzy
  • Pracowników administracji , nauczycieli,którzy opłacili posiłek

Godziny w których wydawane są posiłki: 11.30 – 13.30

Przerwy obiadowe:

11.30 – 11.45
12.30 – 12.45
13.30-13.45

Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek. Zabrania się pobytu w pomieszczeniach stołówki osobom nie spożywającym posiłków, w tym również rodzicom uczniów.

Z obiadów korzysta tylko osoba, która ma opłacone posiłki.

Zasady korzystania ze stołówki:

  • Posiłki należy spożywać w sposób kulturalny w spokoju i ciszy.
  • Na przerwach obiadowych uczniowie ustawiają się w kolejce przed stołówką.
  • Uczniowie posiadający długie włosy zobowiązani są do ich wiązania.
  • Przed miejscem, gdzie wydawane są obiady mogą znajdować się najwyżej trzy osoby.
  • Zupy uczniom kl. I podaje nauczyciel. Drugie danie i kompot uczniowie odbierają sami i przenoszą do stolika.
  • Po zjedzeniu obiadu uczniowie odnoszą puste talerze do miejsca „zwrot naczyń”.
  • W trakcie konsumpcji obowiązuje kulturalne zachowanie.
  • Podczas obiadu nad porządkiem i bezpieczeństwem uczniów czuwają dyżurujący nauczyciele oraz intendent
  • Wszelkie uszkodzenia i nieprawidłowości zauważone podczas konsumpcji należy natychmiast zgłaszać nauczycielowi pełniącemu dyżur.

Zasady zwrotu opłaty za niewykorzystane obiady

  1. Nieobecność na obiadach należy zgłosić intendentowi stolowka@sp11katowice.pl
  2. Rodzic zobligowany jest do podania numeru konta na który zwrot ma być przekazany.
  3. Zwroty przekazywane na rachunek bankowy po zakończeniu  miesiąca .
  4. W przypadku planowanej nieobecności należy zgłosić ten fakt do godz 9.00,jeżeli zwrot dotyczy tego dnia

Jadłospis

Uwaga: Wykaz alergenów występujących w produktach: gluten, soja, jaja, mleko, ryby, seler, gorczyca, nasiona sezamu, orzechy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: oregano, ziele angielskie, liść laurowy,bazylia, zioła prowansalskie,pieprz,majeranek ,lubczyk,sól, seler, cukier, papryka,

JADŁOSPIS 14-16.04.2025

PONIEDZIAŁEK

ZUPA KREM Z GRZANKAMI

(masło,,seler,marchew,por,ziemniaki,pietruszka korzeń dynia,jaja,mąka pszenna,mleko,grzanki,przypr.warzywna)

PANKEJKI

(mąka pszenna,jajka,mleko,jagody,śmietana 18%,jogurt naturalny)

HERBATA OWOCOWA

WTOREK

ROSÓŁ DROBIOWY Z MAKARONEM

(drób,marchew,seler,pietruszka korzeń,pietruszka zielona,jaja,mleko mąka pszenna,por ,przypr.warzywna)

PAPRYKARZ Z KURCZAKA

(filet z kurczaka,masło,mąka pszenna,papryka wędzona ,papryka czerwona przyprawa warzywna,cebula,czosnek,sól)

RYŻ

OGÓREK KONSERWOWY

KOMPOT TRUSKAWKOWY

ŚRODA

ŻUREK

(boczek,kiełbasa,ziemniaki,przyprawa warzywna,pieczarki,cebula,czosnek)

PYZY ZIEMNIACZANE Z MIĘSEM

(jaja,olej,mięso wieprzowe,mąka pszenna,cebula,sól,pieprz czarny,czosnek,przyprawa warzywna)

WODA NIEGAZOWANA Z CYTRYNĄ

CZWARTEK

PIĄTEK

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Skip to content