Stołówka

Opłata za posiłki

  1. Opłatę za posiłki należy wnosić za cały miesiąc z góry do dnia 27-go miesiąca poprzedzającego dany miesiąc.
  2. Koszt obiadu wydawanego w stołówce szkolnej wynosi: dla ucznia – 5 zł
  3. dla dziecka na podstawie decyzji przyznanej przez MOPS – w wysokości rzeczywistego jednostkowego kosztu posiłku wyliczonego dla naszej placówki
  4. dla pracownika szkoły – w wysokości rzeczywistego jednostkowego kosztu posiłku wyliczonego dla naszej placówki
  5. Opłaty można dokonywać wyłącznie na rachunek bankowy.   Należy wysłać intendentowi potwierdzenie przelewu na adres: stolowka@sp11katowice.pl.
  6. W tytule opłat należy umieścić imię i nazwisko dziecka oraz ,za który  miesiąc dokonuje się wpłaty (transakcje bankowe są widoczne z opóźnieniem na rachunku szkoły)
  7. Wymagane jest potwierdzenie wpłaty za obiady mailem lub kopii przelewu

OPŁATA ZA OBIADY

kwota za obiady wynosi:

KOSZT OBIADU DLA UCZNIA – 5zł

KOSZT OBIADU DLA PRACOWNIKA –8,35zł

Opłata za obiady w miesiącu kwietniu wynosi:

90zł -18 dni obiadowych

Dla dzieci wyjeżdżających na Euroweek opłata wynosi:

70zł –14 dni obiadowych

OPŁATY NALEŻY DOKONAĆ W TERMINIE DO 27.03.2025

PROSZĘ O PRZESŁANIE POTWIERDZENIA ZAPŁATY NA ADRES STOŁÓWKI

stolowka@sp11katowice.pl

Odsetki za opłacenie po terminie należności za obiady naliczane będą na podstawie art.Kodeksu cywilnego w ustawowej wysokości – 14,50%

Uwaga!!!

Wpłaty za obiady należy dokonywać na dotychczasowy rachunek bankowy, numer konta bez zmian:
PKO BP 85 1020 2313 0000 3402 0515 7013

Podstawa prawna

Podstawa prawna

Zarządzenie dyrektora szkoły

Zasady organizacyjne

  1. Stołówka szkolna jest miejscem przeznaczonym wyłącznie do spożywania posiłków.
  2. Za porządek w stołówce odpowiadają: intendent, wyznaczony pracownik obsługi, dyżurujący nauczyciel.
  3. Na tablicy ogłoszeń intendent wywiesza aktualny jadłospis na cały tydzień.

Wydawanie posiłków

Obiady wydawane są dla :

  • Uczniów wnoszących opłaty indywidualne
  • Uczniów, których dożywianie finansuje MOPS i sponsorzy
  • Pracowników administracji , nauczycieli,którzy opłacili posiłek

Godziny w których wydawane są posiłki: 11.30 – 13.30

Przerwy obiadowe:

11.30 – 11.45
12.30 – 12.45
13.30-13.45

Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek. Zabrania się pobytu w pomieszczeniach stołówki osobom nie spożywającym posiłków, w tym również rodzicom uczniów.

Z obiadów korzysta tylko osoba, która ma opłacone posiłki.

Zasady korzystania ze stołówki:

  • Posiłki należy spożywać w sposób kulturalny w spokoju i ciszy.
  • Na przerwach obiadowych uczniowie ustawiają się w kolejce przed stołówką.
  • Uczniowie posiadający długie włosy zobowiązani są do ich wiązania.
  • Przed miejscem, gdzie wydawane są obiady mogą znajdować się najwyżej trzy osoby.
  • Zupy uczniom kl. I podaje nauczyciel. Drugie danie i kompot uczniowie odbierają sami i przenoszą do stolika.
  • Po zjedzeniu obiadu uczniowie odnoszą puste talerze do miejsca „zwrot naczyń”.
  • W trakcie konsumpcji obowiązuje kulturalne zachowanie.
  • Podczas obiadu nad porządkiem i bezpieczeństwem uczniów czuwają dyżurujący nauczyciele oraz intendent
  • Wszelkie uszkodzenia i nieprawidłowości zauważone podczas konsumpcji należy natychmiast zgłaszać nauczycielowi pełniącemu dyżur.

Zasady zwrotu opłaty za niewykorzystane obiady

  1. Nieobecność na obiadach należy zgłosić intendentowi stolowka@sp11katowice.pl
  2. Rodzic zobligowany jest do podania numeru konta na który zwrot ma być przekazany.
  3. Zwroty przekazywane na rachunek bankowy po zakończeniu  miesiąca .
  4. W przypadku planowanej nieobecności należy zgłosić ten fakt do godz 9.00,jeżeli zwrot dotyczy tego dnia

Jadłospis

Uwaga: Wykaz alergenów występujących w produktach: gluten, soja, jaja, mleko, ryby, seler, gorczyca, nasiona sezamu, orzechy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: oregano, ziele angielskie, liść laurowy,bazylia, zioła prowansalskie,pieprz,majeranek ,lubczyk,sól, seler, cukier, papryka,

JADŁOSPIS 31.03-04.04.2025

PONIEDZIAŁEK

ZUPA KREM Z GRZANKAMI

(masło,,seler,marchew,por,ziemniaki,pietruszka groch łuskany,jaja,mąka pszenna,mleko)

RACUCHY DROŻDŻOWE Z JABŁKIEM

(jabłko,cukier,mąka pszenna,jajka,mleko,drożdże)

HERBATA OWOCOWA Z CYTRYNĄ

WTOREK

ZUPA JARZYNOWA

(drób,marchew,seler,pietruszka korzeń,pietruszka zielona,ziemniaki,por )

PULPETY DROBIOWE W SOSIE POMIDOROWYM

(drobiowe,masło,mąka pszenna,papryka wędzona jajka bułka,przyprawa warzywna,cebula,czosnek,sól,konc.pomidorowy,passata)

RYŻ

(ryż,sól)

OGÓREK KONSERWOWY

KOMPOT TRUSKAWKOWY

ŚRODA

ZUPA KALAFIOROWA Z KASZĄ MANNĄ

(drób,kalafior,przyprawa warzywna,włoszczyzna,kasza manna)

PIECZEŃ WIEPRZOWA

(schab,olej,papryka,sól,pieprz czarny,masło,przyprawa warzywna)

ZIEMNIAKI

(masło,sól)

BURACZKI TARTE Z JABŁKIEM

(buraki,jabłko)

WODA NIEGAZOWANA Z CYTRYNĄ

CZWARTEK

ROSÓŁ DROBIOWY Z LANYM CIASTEM

(włoszczyzna,makaron,jajka,mąka pszenna,drób,przyprawa warzywna)

SPAGHETTI

(makaron,mięso wieprzowe, passata,konc.pomidorowy marchew,por,warzywna,cebula,czosnek ser żółty,mąka pszenna)

DZIKI SOK

(jarmuż,jabłka,pomarańcza,pietruszka)

PIĄTEK

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM

(czosnek,włoszczyzna,drób,passata,makaron,mąka pszenna,jaja,przyprawa warzywna,pietruszka zielona)

KOSTKA RYBNA PANIEROWANA

(olej, miruna,mąka pszenna,przyprawa warzywna,,jaja)

ZIEMNIAKI

(ziemniaki,sól,masło)

SURÓWKA Z KAPUSTY KWASZONEJ

(marchew,kapusta kwaszona,cebulka zielona)

WODA NIEGAZOWANA Z CYTRYNĄ

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Skip to content