Opłata za posiłki
- Opłatę za posiłki należy wnosić za cały miesiąc z góry do dnia 27-go miesiąca poprzedzającego dany miesiąc.
- Koszt obiadu wydawanego w stołówce szkolnej wynosi: dla ucznia – 5 zł
- dla dziecka na podstawie decyzji przyznanej przez MOPS – w wysokości rzeczywistego jednostkowego kosztu posiłku wyliczonego dla naszej placówki
- dla pracownika szkoły – w wysokości rzeczywistego jednostkowego kosztu posiłku wyliczonego dla naszej placówki
- Opłaty można dokonywać wyłącznie na rachunek bankowy. Należy wysłać intendentowi potwierdzenie przelewu na adres: stolowka@sp11katowice.pl.
- W tytule opłat należy umieścić imię i nazwisko dziecka oraz ,za który miesiąc dokonuje się wpłaty (transakcje bankowe są widoczne z opóźnieniem na rachunku szkoły)
- Wymagane jest potwierdzenie wpłaty za obiady mailem lub kopii przelewu
OPŁATA ZA OBIADY
kwota za obiady wynosi:
KOSZT OBIADU DLA UCZNIA – 5zł
KOSZT OBIADU DLA PRACOWNIKA –8,35zł
Z uwagi na koniec roku budżetowego ,bardzo proszę o nie uiszczanie opłat za obiady za miesiąc styczeń.
Wpłaty za obiady za miesiąc styczeń 2026 będzie można realizować dopiero w styczniu.
Kwota na miesiąc styczeń wraz z terminem do opłaty zostanie podana w styczniu 2026 na stronie szkoły .
Opłata za obiady w miesiącu :
dni obiadowych x 5zł
OPŁATY NALEŻY DOKONAĆ W TERMINIE DO
PROSZĘ O PRZESŁANIE POTWIERDZENIA ZAPŁATY NA ADRES STOŁÓWKI
stolowka@sp11katowice.pl
Odsetki za opłacenie po terminie należności za obiady naliczane będą na podstawie art.Kodeksu cywilnego w ustawowej wysokości – 14,50%
Uwaga!!!
Wpłaty za obiady należy dokonywać na dotychczasowy rachunek bankowy, numer konta bez zmian:
PKO BP 85 1020 2313 0000 3402 0515 7013
Podstawa prawna
Podstawa prawna
Zarządzenie dyrektora szkoły
Zasady organizacyjne
- Stołówka szkolna jest miejscem przeznaczonym wyłącznie do spożywania posiłków.
- Za porządek w stołówce odpowiadają: intendent, wyznaczony pracownik obsługi, dyżurujący nauczyciel.
- Na tablicy ogłoszeń intendent wywiesza aktualny jadłospis na cały tydzień.
Wydawanie posiłków
Obiady wydawane są dla :
- Uczniów wnoszących opłaty indywidualne
- Uczniów, których dożywianie finansuje MOPS i sponsorzy
- Pracowników administracji , nauczycieli,którzy opłacili posiłek
Godziny w których wydawane są posiłki: 11.30 – 13.30
Przerwy obiadowe:
11.30 – 11.45
12.30 – 12.45
13.30-13.45
Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek. Zabrania się pobytu w pomieszczeniach stołówki osobom nie spożywającym posiłków, w tym również rodzicom uczniów.
Z obiadów korzysta tylko osoba, która ma opłacone posiłki.
Zasady korzystania ze stołówki:
- Posiłki należy spożywać w sposób kulturalny w spokoju i ciszy.
- Na przerwach obiadowych uczniowie ustawiają się w kolejce przed stołówką.
- Uczniowie posiadający długie włosy zobowiązani są do ich wiązania.
- Przed miejscem, gdzie wydawane są obiady mogą znajdować się najwyżej trzy osoby.
- Zupy uczniom kl. I podaje nauczyciel. Drugie danie i kompot uczniowie odbierają sami i przenoszą do stolika.
- Po zjedzeniu obiadu uczniowie odnoszą puste talerze do miejsca „zwrot naczyń”.
- W trakcie konsumpcji obowiązuje kulturalne zachowanie.
- Podczas obiadu nad porządkiem i bezpieczeństwem uczniów czuwają dyżurujący nauczyciele oraz intendent
- Wszelkie uszkodzenia i nieprawidłowości zauważone podczas konsumpcji należy natychmiast zgłaszać nauczycielowi pełniącemu dyżur.
Zasady zwrotu opłaty za niewykorzystane obiady
- Nieobecność na obiadach należy zgłosić intendentowi stolowka@sp11katowice.pl
- Rodzic zobligowany jest do podania numeru konta na który zwrot ma być przekazany.
- Zwroty przekazywane na rachunek bankowy po zakończeniu miesiąca .
- W przypadku planowanej nieobecności należy zgłosić ten fakt do godz 9.00,jeżeli zwrot dotyczy tego dnia
- Nieobecność na obiadach zgłasza tylko i wyłącznie rodzic/opiekun dziecka
Jadłospis 15-19.12.2025
Uwaga: Wykaz alergenów występujących w produktach: gluten, soja, jaja, mleko, ryby, seler, gorczyca, nasiona sezamu, orzechy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: oregano, ziele angielskie, liść laurowy,bazylia,
zioła prowansalskie,pieprz,majeranek ,lubczyk,sól, seler, cukier, papryka,
PONIEDZIAŁEK
ZUPA.KREM.Z.GRZANKAMI
(masło,włoszczyzna,ziemniaki,przypr.warzywna,grzanki m.pszenna,jaja,śmietana)
MAKARON.Z.SEREM(ser.biały,cukier,mąka.pszenna,jaja,mleko ,cukier.wanilinowy)
HERBATA.MIĘTOWA
WTOREK
ZUPA.OGÓRKOWA
(włoszczyzna,koperek,ogórki.kwaszone,śmietana.30% przypr.warzywna,porcje.rosołowe,ziemniaki)
GULASZ.WIEPRZOWY(mięso.wieprzowe,czosnek,przypr.warzywna olej,sól,cebula,mąka.pszenna)
KASZA.JĘCZMIENNA
BURACZKI.TARTE.Z.JABŁKIEM
KOMPOT.WIELOOWOCOWY
ŚRODA
KRUPNIK (włoszczyzna,drób,przypr.warzywna,pietruszka.zielona,ziemniaki kasza.jęczmienna)
ŁAZANKI
(kapusta.kiszona,boczek,cebula,makaron,mąka.pszenna,jaja
kiełbasa,pieczarki)
WODA.NIEGAZOWANA.Z.CYTRYNĄ
CZWARTEK
ZUPA.KALAFIOROWA (mięso.drób,kasza.manna,kalafior,przypr.warzywna,pietruszka.zielona)
TORTELLINI (brokuły,filet.z.kurczaka,maka.pszenna,jaja,śmietana.30%,mleko olej,przypr.warzywna)
DZIKI SOK(jabłko ,kurkuma,pomarańcza)
PIĄTEK
BARSZCZ.CZERWONY
(buraki,śmietana.30%,pietr.zielona,przypr.warzywna,włoszczyzna mięso.drób)
KROKIET(mięso.wieprzowe,kapusta.kwaszona pieczarki,olej,jajka,b.tarta)
JADŁOSPIS MOŻE ULEC
