Opłata za posiłki
- Opłatę za posiłki należy wnosić za cały miesiąc z góry do dnia 27-go miesiąca poprzedzającego dany miesiąc.
- Koszt obiadu wydawanego w stołówce szkolnej wynosi: dla ucznia – 5 zł
- dla dziecka na podstawie decyzji przyznanej przez MOPS – w wysokości rzeczywistego jednostkowego kosztu posiłku wyliczonego dla naszej placówki
- dla pracownika szkoły – w wysokości rzeczywistego jednostkowego kosztu posiłku wyliczonego dla naszej placówki
- Opłaty można dokonywać wyłącznie na rachunek bankowy. Należy wysłać intendentowi potwierdzenie przelewu na adres: stolowka@sp11katowice.pl.
- W tytule opłat należy umieścić imię i nazwisko dziecka oraz ,za który miesiąc dokonuje się wpłaty (transakcje bankowe są widoczne z opóźnieniem na rachunku szkoły)
- Wymagane jest potwierdzenie wpłaty za obiady mailem lub kopii przelewu
OPŁATA ZA OBIADY
kwota za obiady wynosi:
KOSZT OBIADU DLA UCZNIA – 5zł
KOSZT OBIADU DLA PRACOWNIKA –8,35zł
Opłata za obiady w miesiącu czerwcu wynosi:
85zł -17 dni obiadowych
(20,27.06-stołówka nie wydaje posiłków)
OPŁATY NALEŻY DOKONAĆ W TERMINIE DO 27.05.2025
PROSZĘ O PRZESŁANIE POTWIERDZENIA ZAPŁATY NA ADRES STOŁÓWKI
stolowka@sp11katowice.pl
Odsetki za opłacenie po terminie należności za obiady naliczane będą na podstawie art.Kodeksu cywilnego w ustawowej wysokości – 14,50%
Uwaga!!!
Wpłaty za obiady należy dokonywać na dotychczasowy rachunek bankowy, numer konta bez zmian:
PKO BP 85 1020 2313 0000 3402 0515 7013
Podstawa prawna
Podstawa prawna
Zarządzenie dyrektora szkoły
Zasady organizacyjne
- Stołówka szkolna jest miejscem przeznaczonym wyłącznie do spożywania posiłków.
- Za porządek w stołówce odpowiadają: intendent, wyznaczony pracownik obsługi, dyżurujący nauczyciel.
- Na tablicy ogłoszeń intendent wywiesza aktualny jadłospis na cały tydzień.
Wydawanie posiłków
Obiady wydawane są dla :
- Uczniów wnoszących opłaty indywidualne
- Uczniów, których dożywianie finansuje MOPS i sponsorzy
- Pracowników administracji , nauczycieli,którzy opłacili posiłek
Godziny w których wydawane są posiłki: 11.30 – 13.30
Przerwy obiadowe:
11.30 – 11.45
12.30 – 12.45
13.30-13.45
Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek. Zabrania się pobytu w pomieszczeniach stołówki osobom nie spożywającym posiłków, w tym również rodzicom uczniów.
Z obiadów korzysta tylko osoba, która ma opłacone posiłki.
Zasady korzystania ze stołówki:
- Posiłki należy spożywać w sposób kulturalny w spokoju i ciszy.
- Na przerwach obiadowych uczniowie ustawiają się w kolejce przed stołówką.
- Uczniowie posiadający długie włosy zobowiązani są do ich wiązania.
- Przed miejscem, gdzie wydawane są obiady mogą znajdować się najwyżej trzy osoby.
- Zupy uczniom kl. I podaje nauczyciel. Drugie danie i kompot uczniowie odbierają sami i przenoszą do stolika.
- Po zjedzeniu obiadu uczniowie odnoszą puste talerze do miejsca „zwrot naczyń”.
- W trakcie konsumpcji obowiązuje kulturalne zachowanie.
- Podczas obiadu nad porządkiem i bezpieczeństwem uczniów czuwają dyżurujący nauczyciele oraz intendent
- Wszelkie uszkodzenia i nieprawidłowości zauważone podczas konsumpcji należy natychmiast zgłaszać nauczycielowi pełniącemu dyżur.
Zasady zwrotu opłaty za niewykorzystane obiady
- Nieobecność na obiadach należy zgłosić intendentowi stolowka@sp11katowice.pl
- Rodzic zobligowany jest do podania numeru konta na który zwrot ma być przekazany.
- Zwroty przekazywane na rachunek bankowy po zakończeniu miesiąca .
- W przypadku planowanej nieobecności należy zgłosić ten fakt do godz 9.00,jeżeli zwrot dotyczy tego dnia
Jadłospis
Uwaga: Wykaz alergenów występujących w produktach: gluten, soja, jaja, mleko, ryby, seler, gorczyca, nasiona sezamu, orzechy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: oregano, ziele angielskie, liść laurowy,bazylia, zioła prowansalskie,pieprz,majeranek ,lubczyk,sól, seler, cukier, papryka,
JADŁOSPIS 02-06.06.2025
PONIEDZIAŁEK
ZUPA KREM Z MOZARELLĄ (masło,włoszczyzna,pomidory,ser żółty,passata,ziemniaki,konc.pomidorowy,przypr.warzywna)
NIESPODZIANKA Z OKAZJI DNIA DZIECKA
HERBATA OWOCOWA
WTOREK
KRUPNIK Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ
(drób,włoszczyzna, pietruszka zielona, kasza jęczmienna,ziemniaki,przypr.warzywna,)
MAKARON Z MIĘSEM I WARZYWAMI W SOSIE ŚMIETANOWYM
(drób,olej,przypr.warzywna,papryka,cebula,czosnek,mąka pszenna,śmietana,brokuł,jaja,makaron)
KOMPOT TRUSKAWKOWY
ŚRODA
ROSÓŁ Z ZACIERKĄ
(drób,przyprawa warzywna,włoszczyzna,makaron,jaja,m.pszenna,pietruszka zielona)
KOTLET SCHABOWY (mięso wieprzowe,sól,pieprz czarny,czosnek ,przyprawa warzywna,jaja bułka tarta,)
ZIEMNIAKI(sól,masło)
MIZERIA(ogórek zielony,koperek,śmietana,jogurt)
WODA NIEGAZOWANA Z CYTRYNĄ
CZWARTEK
ZUPA JARZYNOWA
(drób,przyprawa warzywna,włoszczyzna,ziemniaki brukselka,czosnek,pietruszka zielona)
SPAGHETTI
(mięso wieprzowe,makaron,papryka,przypr.warzywna,czosnek,cebula,mąka pszenna,masło,pomidor,passata,koncentr.pomidorowy,,jaja,ser żółty,marchew,por)
DZIKI SOK ( jabłko,gruszka,szpinak ,limonka)
PIĄTEK
BARSZCZ CZERWONY
(drób,przyprawa warzywna,włoszczyzna,buraki,ziemniaki,śmietana,pietruszka zielona)
FILET RYBNY W ZŁOTEJ PANIERCE (miruna,sól,pieprz czarny,czosnek ,przypr. warzywna,jaja, bułka tarta,olej)
ZIEMNIAKI(sól,masło)
SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ(kapusta biała,marchew,cebulka zielona,majonez)
WODA NIEGAZOWANA Z CYTRYNĄ
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE